6 tips - zo onderscheid je je met thee

Er is veel te verdienen met thee, als je er maar echt een ervaring van maakt. Ook is thee vaak de afsluiter van een diner en dus de laatste indruk die je als horecaondernemer achterlaat op je gasten. Daarom zes tips om thee succesvol op de kaart te zetten.

Tip 1: Serveer andere thee dan gasten thuis drinken

Als je buiten de deur een kop thee bestelt, verwacht je wat anders dan het gebruikelijke kopje thee thuis. De thee van Bradley’s wordt exclusief aan de horeca verkocht. Zo serveer je dus altijd thee die zich onderscheidt van andere merken. Ook de kleurrijke en strak vormgegeven verpakking van de thee draagt bij aan een positieve ervaring. Kortom, met Bradley’s premiumthee serveer je beleving!

Tip 2: Kies de thee die past bij jouw zaak en smaak

Bradley’s biedt meerdere ranges aan. Zo is er altijd een thee die past bij jouw zaak en smaak. Zo is er de exclusieve Piraminis range in veertien verschillende, verrassende smaken. Liever een piramidevormig theezakje verpakt in envelop in plaats van een doosje? Dan is er sinds kort de Pyramids-lijn. Nog altijd de luxe, maar net wat eenvoudiger verpakt. Ook biologisch is mogelijk, met de vijftien smaken uit de Organic lijn. De Favourites lijn, tot slot, omvat veertien succesnummers, die het altijd goed doen. Denk bijvoorbeeld aan rooibos en groene thee met citroen. Deze staan gegarandeerd in de top-3 van meest favoriete theesmaken. Ginger Citrus mag in geen enkel assortiment ontbreken. Deze smaak was een aantal jaar geleden een trend, maar is inmiddels uitgegroeid tot een echte klassieker.

Tip 3: Kies voor kwaliteit

Als horecaondernemer zijn producten van uitstekende kwaliteit vanzelfsprekend van groot belang. Kies daarom voor grove theebladeren. Deze hebben de ruimte om alle
smaak af te geven. Alle blends van Bradley’s zijn 100% natuurlijk en garanderen een rijke smaakbeleving.

Tip 4: Kies voor duurzaam en sociale impact

Voor zowel gasten als bedrijven wordt duurzaamheid en sociale impact steeds belangrijker. Door de thee van Bradley’s te serveren, kunnen horecagelegenheden daaraan bijdragen.
De theeblaadjes worden handmatig geplukt op de steile hellingen van de theeplantages in Sri Lanka. Daarna worden ze direct lokaal verwerkt tot thee. In tegenstelling tot de meeste andere theemerken wordt Bradley’s volledig verwerkt in het land van oorsprong: ook de theedoosjes en envelopjes komen uit Sri Lanka. Op deze manier is er veel meer werkgelegenheid en wordt met elk kopje thee bijgedragen aan een groeiende lokale economie. Bovendien is Bradley’s Fairtrade gecertificeerd. Er worden dus hoge eisen gesteld aan
werkomstandigheden én milieu.

Tip 5: Zorg voor een goede presentatie

De Piraminis zijn verpakt in een kleurrijk iconisch cadeaudoosje dat zorgt voor een unieke presentatie. In het doosje zit een piramidevormig theezakje voor een luxueuze uitstraling. Ook krijgen de ingrediënten hierdoor volop de ruimte, waardoor de beste smaken en aroma’s vrijkomen. Zo wordt een kop thee een klein cadeautje.

Voor een optimale presentatie heeft Bradley’s een luxe theekist ontwikkeld, die plaats biedt aan dertig doosjes. Speciaal voor het terras is een compactere versie ontwikkeld: de terrasloper voor negen doosjes. Het complete plaatje creëer je door niet alleen voor een mooie theekist te gaan, maar ook voor een bijpassend servies. Dit zorgt voor een heerlijke ervaring voor de klant en een mooie marge voor jou.

Tip 6: Serveer de thee op de juiste temperatuur

Tot slot het belang de juiste temperatuur water. Alleen zo creëer je een optimale smaakbeleving. Voor zwarte thee en infusies is 100 graden perfect, maar voor groene thee moet het water worden afgekoeld tot 80 graden Celsius. Anders krijgt de thee een bittere smaak.