Hoe maak je een Golden Chai Latte?
Hoe maak je een Golden Chai Latte?
Deze Golden Chai thee is verpakt in feestelijk goud en natuurlijk voorzien van het nummer 35. De blend zit vol kruiden zoals kaneel en kardemom, met een heerlijk vleugje vanille. De perfecte smaak voor het winterseizoen! Deze thee is ook zeer geschikt om verse Chai Latte te maken voor uw gasten.
Wat is een Chai Latte?
Een Chai Latte is een heerlijke en aromatische drank die zijn oorsprong vindt in India, waar het traditioneel wordt bereid met zwarte thee en een mix van specerijen. De term 'chai' betekent simpelweg 'thee' in het Hindi, maar in het Westen verwijst het naar deze specifieke specerijentheemix. Chai Latte combineert de rijke smaken van chai met romige melk, wat zorgt voor een luxueuze en verwarmende ervaring. Het resultaat is een zachte, zoete drank die perfect is voor elke gelegenheid, vooral tijdens koude dagen. De combinatie van kruiden zoals kaneel, gember, kardemom en kruidnagel voegt niet alleen een heerlijke smaak toe, maar biedt ook gezondheidsvoordelen, zo ondersteunt het namelijk het immuunsysteem.
Ingrediënten:
- Bradley’s Golden Chai
- Kaneel siroop
- Melk
Benodigdheden:
- Latte macchiato glas
- Espresso kannetje
Stap 1
Maak een chai thee concentraat door één zakje thee in een klein espresso kannetje te leggen. Vul het kannetje met kokend water.
Stap 2
Schenk één shot kaneel siroop (25ml) in het glas.
Stap 3
Schuim de melk op en schenk dit voorzichtig op de siroop.
Stap 4
Wacht 30 seconden.
Stap 5
Schenk voorzichtig het theeconcentraat door de melk heen waardoor er meerdere lagen ontstaan.
Tip: garneer eventueel met een snufje kaneel voor een extra mooie presentatie!
Dit recept kan ook gemaakt worden met de Golden Chai uit de Bradley’s Favourites en Organic range. Geniet van deze heerlijke Golden Chai Latte als een warme traktatie voor je gasten!
6 tips – zo onderscheid je je met thee